Oog des Meesters versie 5

Ik ben onbekend, wat is dit?

Waarom je hier bent dat weten wij niet, een zoekopdracht, een link van een andere website of een typfout in de adresbalk. Wie zal het zeggen. Maar je bent schijnbaar nieuwsgierig genoeg om op een knop te klikken die je naar deze pagina heeft gebracht. Laten we een kort antwoord en een wat langer antwoord opschrijven, aan jou de keus welke je wilt lezen, en je mag ze best allebei lezen.

Kort antwoord

Deze website hoort bij het spel Oog des Meesters v.5 [OdM5]. Een Nederlandstalig rollenspel. Met rollenspel bedoelen we een TTRPG, een Tabletop Role-Playing Game. Als je dit niks zegt, kijk dan even onderaan de pagina, daar heb ik wikipedia voor je vertaald met een link naar de Engelstalige wiki-pagina.

De uitgever van het spel Oog des Meesters gebruikt deze domeinnaam in zijn boeken om extra informatie, hand-outs en plattegronden aan te bieden. Helaas heeft de uitgever nooit de moeite genomen om de domeinnaam te kopen. Op 12 april 2023 vond ik het wel leuk om dat dan maar te doen en deze website te maken. Mensen die opzoek zijn naar downloads help ik zo goed en zo kwaad als ik dat kan en verder gebruik ik de website voor mij eigen plezier.

Iets langer antwoord

Lees eerst even het korte antwoord hierboven en kom dan hier weer terug om verder te lezen.

Mijn eigen plezier is om de uitgever van OdM5 zo veel mogelijk te wijzen op alle fouten en foutjes die hij maakt met zijn project. En het kopen van een domeinnaam die hij al jaren gebruikt in zijn boeken is daar een van. Want hoe moeilijk kan het zijn? Dat je misschien niet meteen een website in elkaar hebt gezet dat kan ik snappen maar alvast de domeinnaam vastleggen zodat niet elke Jan Doedel er mee aan de haal gaat lijkt me toch het minste wat je doet. Maar niet Luc dus.

Mocht je meer willen over Oog des Meesters en het misschien wel willen gaan spelen lees dan eerst de pagina Ik wil dit spelen.

Mocht je meer over Luc willen weten kijk dan op Mijn naam is Luc.

En mocht je meer willen weten over de geschiedenis van »Het Oog des Meesters« ga dan naar de enige echte fan-site: www.hetoogdesmeesters.com (merk op het kleine verschil tussen de twee domeinnamen)

TTRPG

Een tabletop role-playing game (meestal afgekort als TRPG of TTRPG), ook bekend als een pen-en-papier rollenspel, is een classificatie voor een rollenspel (RPG) waarin de deelnemers de acties van hun personages uitdrukken door middel van spraak. De deelnemers bepalen de acties van hun personages op basis van hun (karakter)eigenschappen, en de acties slagen of mislukken volgens een vast formeel systeem van regels en richtlijnen. Binnen de regels hebben de spelers de vrijheid om te improviseren; hun keuzes bepalen de richting en uitkomst van het spel.

Bron: Tabletop role-playing game – Wikipedia